DA / EN

 

ROELANN’s historie

Ejendoms-investeringsselskabet, ROELANN, tog sin begyndelse i 2016, da indehaver Christopher Roelann blev nysgerrig på, hvordan passiv indkomst og investeringsverden fungerer. Christopher havde i en årrække haft overskud i IT-virksomheden CRMarketing, og derfor gav det mening at finde ud af, hvordan overskuddet kunne investeres i ejendomme og dermed sikre en passiv og mere sikker indtægt.

 

Ud over rampen

Efter en nøje research faldt interessen på et nybyggeri i Carlsberg Byen, hvor der var mulighed for at købe lejligheder uden bopælspligt. Idéen var at købe en lejlighed og udleje den via AirBnB (korttidsudlejning). Christopher havde allerede drøftet idéen med venner og familie, men for at få yderligere viden om ejendomsdrift og investering tog han kontakt til revisor, Kim Stryhn, for at vende prospektet og forretningsplanen.

Jeg husker dagen, som var det i går. Kims begejstring og entusiasme over, at jeg skulle investere i min første lejlighed, gjorde et kæmpe indtryk. Det kom faktisk lidt bag på mig. Jeg havde regnet med, at jeg skulle argumentere og forklare det hele – som om jeg skulle til eksamen. Jeg havde endda en backupplan, hvis alt gik galt. Men i stedet var der fuld støtte og opbakning. Kim åbnede straks døren til hans forretningspartners kontor og gik i gang med at stifte Roelann Ejendomme ApS. Kort efter havde han Jyske Bank i røret for at få sat gang i processen med finansiering. Så var vi ligesom i gang.”
Christopher Roelann

De første år

De efterfølgende år bød på en del udfordringer – både med banken, med at få personlig kaution og med at opretholde gnisten. ”Du har haft nogle gode år, men vi ved jo ikke, hvad fremtiden bringer,” sagde de i banken til den dengang 21-årige Christopher Roelann, der havde drevet virksomhed i seks år. Revisor, Kim Stryhn, troede dog stadig på Christopher og projektet: “Ejendomme stiger altid op i himmelen,” plejede han at sige, ”det er bare et spørgsmål om tid, og om at komme i gang og ikke vente. Når du først har købt, kan du altid refinansiere senere på dine vilkår – det er meget nemmere”. Og sådan blev det.

Kort efter blev domicilet på Vesterbrogade 41B købt. Et bankskifte blev også nødvendigt. Det blev begyndelsen på en mere seriøs ejendomsvirksomhed for Christopher. Valget faldt på Nykredit i Glostrup, der takket været erhvervsrådgiver og sparringspartner, Jonathan Rudolf Keler, kom til at blive en konstruktiv samarbejdspartner i årene frem. Dermed blev grunden lagt for virksomheden og gennemførelsen af en langsigtet strategi blev sat i værk.

 

AirBnB – gode måneder, dårlige måneder og sen indtjekning

At udleje via AirBnB virkede umiddelbart som en lovende forretning. Christopher lærte hurtigt, at hvis man forstår sig lidt på indretning, tema, branding og knowhow inden for drift af korttidsudlejning, kan man relativt nemt tjene 50.000,- kr. på en måned i højsæsonen. Passiv ejendomsinvestering kunne man dog ikke kalde det. Der lå et stort arbejde i driften, og derudover var der ubehageligt stille i lavsæsonen. Endnu mere problematisk blev det, da dårlige anmeldelser fra byggelarm begyndte at rulle ind.

Derfor begyndte Christopher at se sig om efter mere traditionelle udlejningsprojekter – gerne af professionel karakter og gerne hele ejendomme. Kim Stryhn kom igen på banen. Denne gang ønskede Christopher en vurdering af et nyt prospekt af rækkehuse i nærheden af Gilleleje. Men modsat første gang pointerede Kim dog, at Christopher hellere burde lægge vægt på lokation, størrelsen af projektet og at mindske risikoen. Som resultat endte det med, at Christopher i stedet købte Helsingørsgade 54A og 52B i Hillerød af Kim Stryhn. Det viste sig rigtigt nok at være en stabil og lovende ejendom med fornuftige og faste lejere. Handlen blev underskrevet på Café Victor i København – blot for at fejre samarbejdet og få et sjovt, lille minde om den relativt simple handel, der skulle blive starten på noget større.

 

Et vendskab opstår

Samarbejdet mellem Kim Stryhn og Christopher udviklede sig i de kommende år til et nært venskab med en fælles passion for ejendomsinvestering. Begge var meget begejstrede over dynamikkerne i branchen, og deres synergi var uden tvivl en stor årsag til virksomhedens kommende vækst. Desværre var der også en anden grund til, at Christopher snart fik endnu en ejendom i sin portefølje.

I sommeren 2020 fik Kim konstateret en aggressiv form for kræft – en oplysning, der naturligvis kom som et stort chok for alle omkring ham. Men Kims optimisme og kærlighed til hans familie og venner gav ham styrken til fortsætte arbejdet så lang tid som muligt.

 

Sygdom fører til opkøb

For både at hjælpe sin familie og sin god ven ønskede han, at Christopher skulle overtage Helsingørsgade 21 i Hillerød. Likviditeten blev fundet ved salget af Christophers to lejligheder i Carlsberg Byen, og prisen blev ligesom tidligere aftalt relativt hurtigt. I de næste måneder blev papirarbejdet ordnet af advokat, Lund Elmer Sandager, imens Kim ihærdigt arbejdede videre fra sygesengen og ind imellem indlæggelser.

Den 9. november 2020 forlod Kim denne verden – blot 10 dage efter underskriften på den endelige handel mellem ham og Christopher. Kim efterlod sig hustru og døtre, der takket været hans ihærdighed og arbejdsomhed dog nu var økonomisk sikret i fremtiden. Og han efterlod Christopher med to gode og sunde ejendomme i Hillerød og ikke mindst minderne fra et venskab, som Christopher aldrig vil glemme.

”Kim var aldrig nærig med hjælp og råd. Han hjalp mig som en mentor og ven, og han lærte mig at basere min forretning på sunde værdier. Jeg er ham uendeligt taknemmelig for hans hjælp og for at øse ud af sin erfaring, som jeg fortsat driver forretning ud fra.”
Christopher Roelann